Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Permalink_Editor has a deprecated constructor in /home/neopriva/suryam.ro/wp-content/plugins/permalink-editor/index.php on line 12
Viitorii profesioniști din sistemul medical intră în contact cu realitatea încă de pe băncile facultății, cu ajutorul Pharmec – SURYAM Software

Peste 80 de studenți de la specializarea Medicină Generală din cadrul UMF Târgu Mureș au asistat la un curs practic privind utilizarea aplicației Pharmec Cabinet.

Pe data de 22 octombrie, studenții anului VI la Medicină Generală au reușit să-și contureze o imagine mai clară asupra activității din cabinetul medical, dincolo de actul medical propriu-zis și de relaționarea cu pacienții, concentrându-se asupra aspectelor informatice și legislative, necesare în orice cabinet.

Studenții s-au arătat extrem de entuziasmați de posibilitatea de a afla în mod direct despre utilizarea unui soft informatic, dar au fost și surprinși de faptul că pentru activitatea actuala din cabinetul medical trebuie să-și împartă timpul între pacient și tehnologie. Cu toate acestea, prezența calculatorului și a unei aplicații informatice care nu le permite să greșească în privința datelor introduse i-a liniștit.

„Am făcut o prezentare amplă despre contextul în care ei (viitorii medici) iși vor începe activitatea și am subliniat importanța utilizării unui soft performant, în permanență actualizat. Am exemplificat rețeta electronică, utilizarea token-ului pentru semnătura electronică, a cititorului și le-am arătat și cardul de sănătate. S-au prezentat documentele tipăribile și modul în care Pharmec atenționează înainte ca medicul să comită o greșeală.” a declarat Marius Dumitrescu, reprezentant Pharmec pe zona Mureș.

Au fost explicate toate noțiunile SIUI (Sistemul Informatic Unic Integrat), DES (Dosarul Electronic de Sănătate), CEAS (Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate), SIPE (Sistemul Integrat de Prescripție Electronică) etc., iar rezidenții prezenți în sală, care au deja experiență de lucru, au confirmat elementele de relaționare cu CNAS.

„Am încercat să le oferim o imagine clară a activității cabinetului de medicina familiei cu toate problemele lui: schimbări de categorii, situații ironice (ex. decedați în viață), migrația pacienților, strictețea relației cu Casa de Asigurări de Sănătate și le-am explicat faptul că programul informatic include toate schimbările, testate și aplicate, astfel încât medicul să aibă totul la zi, să-și desfășoare activitatea fără bătăi de cap.” a mai completat Marius Dumitrescu.

Studenții sunt foarte entuziaști și interesați să afle cât mai multe detalii despre activitatea informatizată a cabinetului medical, de aceea prezentarea Pharmec va avea și o a doua sesiune, care se va desfășura în data de 5 noiembrie, când vor fi explicate mai amănunțit fluxurile de lucru din aplicație..

Viitorii profesioniști din sistemul medical intră în contact cu realitatea încă de pe băncile facultății, cu ajutorul Pharmec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.