Studenții din anul VI – Medicină Generală din cadrul UMF Târgu Mureș sunt cu un pas mai aproape de practica din cabinetul medical, după ce s-au familiarizat cu utilizarea programului informatic Pharmec Cabinet.
Peste 80 de studenți au asistat la cursul de prezentare a aplicației Pharmec, desfășurat în colaborare cu catedra de Medicină Generală a Facultății de Medicină din Târgu Mureș. În prag de rezidențiat, viitorii medici de familie sunt deja antrenați în activități practice în clinici și cabinete medicale, astfel că deprinderea utilizării unei aplicații informatice este esențială. Avantajul generației lor este faptul că tinerii cunosc paleta variată de opțiuni pe care informatizarea o oferă, chiar și în domeniul medicinei și se pot folosi cu bună știință de toate avantajele tehnologice – de la aplicații software și până la echipamente hardware.
„Cursul a fost unul foarte interactiv, cu multe întrebări, mai ales despre cardul de sănătate și despre dosarul de sănătate. Am făcut o retrospectivă a evoluției informatizării cabinetului medical de familie, cum s-a ajuns de la evidența în registre pe hârtie la documentele și arhivele electronice și, bineînțeles, am prezentat întreg fluxul de lucru în aplicația Pharmec”, a declarat Marius Dumitrescu, reprezentant Pharmec pe zona Mureș.
Suplimentar, studenților le-au fost prezentate și echipamentele pe care medicul le folosește în momentul de față pentru raportare și validarea cardurilor de sănătate, respectiv cititorul de carduri, token-ul pentru semnătura electronică și cardul propriu-zis, cu exemplificări a funcționării acestora.
Cursurile din cadrul UMF Târgu Mureș fac parte din proiectul Pharmec Educațional inițiat de Pharmec Healthcare Software în colaborare cu diferite instituții de învățământ din țară pentru instruirea viitorilor profesioniști din sistemul de sănătate (medici și farmaciști)..

Viitorii medici de familie sunt pregătiți să folosească o aplicație informatică în practica medicală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.