Medicii de familie mureșeni sunt receptivi la nou. Obligativitatea de a introduce vaccinările în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) i-a determinat să-și updateze cunoștințele și să învețe  despre modalitatea de utilizare a acestuia, motiv pentru care au apelat la ajutorul specialiștilor de la Centrul de Specializare Profesională „Smart Med-Farm” din Târgu-Mureș.

Centrul organizează cursul gratuit „Introducere în utilizarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV), dedicat atât medicilor de familie cât și asistenților medicali. 

Având în vedere preocuparea medicilor de familie pentru optimizarea și eficientizarea activității din cabinet, am decis organizarea acestor cursuri gratuite destinate atât medicilor cât și asistenților medicali, indiferent dacă folosesc programul Pharmec Cabinet sau nu. Săptămâna aceasta avem două grupe de cursanți, în două zile diferite și dacă vom avea cereri vom relua și săptămâna viitoare, după același model. Este deja o tradiție a centrului organizarea de cursuri de mare interes pentru activitatea curentă și aprecierile din partea participanților nu au întârziat să sosească. Este modul nostru de a transmite medicilor faptul că le suntem alături și că se pot baza pe ajutorul nostru atunci cand au nevoie.„, a declarat Marius Dumitrescu, Senior Trainer în cadrul Centrului de Specializate Profesională „Smart Med-Farm”.

Ce spun cursanții, medici de familie, despre curs

Prima grupă de cursanți a participat deja la o sesiune de lucru în cursurl zilei de marți, 19 noiembrie, și s-au declarat mulțumiți de modul în care au avut acces la informații.

O să mă ajute când o să încep să lucrez pe introdcerea vaccinurilor. Până acum nu am avut nici în gând să lucrez, o să învăț prima dată și dacă nu știm ceva o să apelăm la instructor să ne ajute”, a precizat dr. Grexa Eva, medic de familie în Bălăușeri.

Eu nu mă pricep deloc la calculatoare și e un moment potrivit să învăț. La mine în comună au fost numai trei nașteri anul acesta, este o comună bătrână dar, totuși, dacă voi fi obligată mă voi ocupa. Momentan a fost doar pentru informare, dar a fost foarte util”, a recunoscut dr.Mihaly Margareta, medic de familie în comuna Păsăreni.

A fost un curs foarte util în condițiile în care eu presupun că în viitorul apropiat o să devină obligatorie completarea Registrului  Național. A fost o tentativă acum patru ani. Se cerea și o retroactivitate, s-a renunțat atunci dar acum cred că va trebui să îl completăm.Se poate lucra în timp real. Este foarte important să nu mai stăm în timpul liber să introducem vaccinurile. Odată cu consultația completăm și vaccinarea efectuată și lucrurile vor decurge bine din punctul acesta de vedere”, a declarat medicul de familie Ileana Mihăescu,  vicepreședintele Asociației Medicilor de Familie Mureș.

Centrul de Specializate Profesională „Smart Med-Farm” organizează cursul „Introducere în utilizarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV)” după următorul program:
MARȚI, 19.11.2013, ORA.15.00 – 16.00
MIERCURI, 20.11.2013, ORA. 15.00 – 16.00
MARTI, 26.11.2013, ORA.15.00 -16.00
MIERCURI, 27.11.2013, ORA 15.00 – 16.00
LOCAȚIE: TÂRGU-MUREȘ, STR. HOREA NR. 21 AP. 1-2

.

Curs gratuit RENV pentru medicii de familie 19 – 27 NOIEMBRIE 2013