In data de 28 Mai 2015, incepand cu ora 14.00, la sediul CSP-SMART (Tirgu Mures, Str. Horea nr. 21 ap. 1-2) s-a organizat cursul “Noutati legislative si proceduri de raportare lunara” destinat in primul rand utilizatorilor Pharmec Farmacie din judetele Mures si Harghita.

La acest curs au participat peste 25 de farmacisti sefi si administrator de farmacii.

Tematica cursului a acoperit in primul rand noutatile aduse de schimarile de legislatie:

 • schimbarea TVA la alimente si suplimentele alimentare pentru care in softul Pharmec Farmacie au fost deja implementate functionalitati care sa ajute si sa asiste farmacistul in acest process anevoios;
 • procedura de eliberare a medicamentelor cu si fara contributie persoanala, utilizand cititoarele de card – elemente practice si legislative;
 • raportarea zilnica a sumelor eliberate compensat/gratuit si verificarea totalului raportat;
 • verificari privind stadiul retelor in SIUI, anterior raportarii;
 • elemente generale de legislatie privind eliberarea medicamentelor ( contract cadru 2015/2016, norme)
 • mapa de contractare 2015/2016 – introducere informatii si transmitere electronica.

Cursul a continuat cu o parte demonstrativa si sfaturi pentru a elimina posibilele erori din procesul de raportare lunara catre CAS si a continut informatii despre:

 • Pregatirea retetelor, intocmirea borderourilor si transmiterea electronica
 • Preluarea eventualelor erori si a sumelor validate
 • Intocmirea corecta a facturilor si transmiterea acestora
 • Intocmirea borderourilor electronice (anexa la factura), semnarea electronica si transmiterea acestora prin email
 • Pregatirea retetelor offline in vederea depunerii la CAS
 • Raportarea retetelor eliberate pe formulare europene

Cursul a primit de la participanti aprecierea unanima a faptului că informațiile obținute sunt foarte utile și cu aplicatibilitate in activitatea practica. Aceste cursuri se vor organiza trimestrial.

Cu aceasta ocazie a fost prezentat si un nou sistem de asistenta ONLINE prin chat prin care toti clientii Pharmec Farmacie din judetele Mures si Harghita pot obtine asistenta software de la consultantii Pharmec, acest sistem fiind implementat pe website-urile www.suryam.ro si www.smartfarm.ro.

Despre CSP-SMART

Centrul de Specializare Profesionala – SMART este un proiect dezvoltat de SURYAM SRL incepand cu iunie 2013 si oferă cursuri distincte cu durată cuprinsă între 120 și 300 de minute, dedicate in special personalului care lucreaza in domeniul medical si farmaceutic. Centrul dispune de o sală de proiecție multimedia cu o capacitate de 25 persoane și o sală de aprofundare a informațiilor prin practică, dotată cu 10  sisteme moderne de calcul.  Centrul este situat în imediata vecinatate a CAS Mureș, in centrul Municipiului Tîrgu Mureș, pe strada Horea nr. 21 ap. 1-2.

„În cadrul acestui proiect ne propunem să venim în întâmpinarea nevoilor clienților noștrii de instruire și formare periodică a personalului, tinând cont în primul rând de dinamica resurselor umane din sistemul sanitar. Totodată, ne adresăm persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă în domeniu sanitar sau la început de carieră și consideră ca pot obține un real avantaj prin absolvirea cursurilor companiei noastre care sunt foarte utile și cu aplicabilitate maxima în activitatea profesională.”, a declarat Marius Dumitrescu, Senior Trainer in cadrul centrului.


.

CURS “PROCEDURI DE RAPORTARE LUNARA LA FARMACIE”, Tirgu Mures, 28 Mai 2015