shutterstock_131969564-modificataSemnătura electronică poate înlocui cu succes parafa obișnuită utilizată de medici, conferind totodată siguranță că identitatea semnatarului este garantată, susține Camelia Elena Neculai, General Manager DigiSign SA. DigiSign este unul dintre principalii furnizori din domeniul serviciilor de infrastructură a cheii publice și securitatea tehnologiei informațiilor, oferind clienților pe lângă oferte avantajoase și certitudinea de a încheia cu încredere tranzacții prin rețelele digitale.

Reporter: Ideea de semnătură electronică de la an la an are o influență tot mai puternică, fiind adoptată în mai toate domeniile de activitate. Este binevenită și pentru sistemul sanitar din România? De ce?

Camelia Neculai: Pe baza feedback-ului primit de la clienții noștri, atât din sistemul sanitar cât și din celelalte domenii, putem afirma că integrarea și folosirea semnăturii electronice într-un mediu virtual este privită cu o nuanță de scepticism la început de către aceștia. Treptat însă, utilizatorii conștientizează comoditatea oferită de semnătura electronică și de certificatele digitale.  

Reporter:  Există în momentul de față o confuzie între semnătura electronică și certificatul digital. Am să vă rog să clarificți această confuzie pentru cititorii revistei noastre.

Camelia Neculai: Pentru a înțelege mai ușor diferența dintre cei doi termeni trebuie să pornim de la ideea că aceștia sunt interdependenți. Așa cum o semnătură olografă nu poate fi creată fără un stilou, nicio semnătură electronică nu poate fi creată fără un certificat digital. Unul din avantajele majore al acestui "stilou" digital este că asigură non-repudierea semnăturii electronice create în proporție de 100%, în comparație cu procesul dificil de recunoaștere al unei semnături olografe.  

Reporter:  Semnătura electronică poate fi utilizată de medici și farmaciști în locul obișnuitei parafe?

Camelia Neculai: Desigur. La solicitarea clienților se poate introduce codul parafei în cadrul certificatului digital, iar acesta poate fi utilizat în locul parafei obișnuite. 

Reporter: Ce siguranță conferă semnătura electronică prin implementarea și utilizarea ei? Se mai poate utiliza și la altceva certificatul digital ?

Camelia Neculai: Atât implementarea cât și utilizarea semnăturii electronice conferă siguranța că identitatea semnatarului este garantată prin verificarea efectuată anual de către emitentul certificatului, o Autoritate de Certificare acreditată.
De asemenea, în procesul de emitere al certificatelor digitale sunt respectate cele mai riguroase standarde de securitate pentru procedurile și tehnologiile utilizate.   

Reporter: Angajaților din sistemul sanitar, care se hotărăsc să treacă pe semnătura digitală, ce facilități le oferă DigiSign?

Camelia Neculai: Împreună cu sprijinul pe care echipa DigiSign îl asigură 24 de ore din 24, 7 zile din 7  pentru obținerea, instalarea și utilizarea certificatelor digitale, clienții noștri beneficiază și de oferte promoționale de-a lungul întregii colaborări cu DigiSign. Suntem permanent orientați către clienți și dorim să le oferim constant discount-urile și privilegiile pe care le obținem din relațiile de lungă durată dezvoltate împreună cu partenerii noștri.   .

“Stiloul digital” e o garanție pentru medici și farmaciști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.